Singelkonferransen
Meld deg inn i SingelSammen!
Livsstilsmagasinet for single menn og kvinner
Fredag 25. Juli 2014
Bokmerk singelnett.no
Søk på Singelnett 
Gjør som Sigrid Bonde Tusvik :
Inviter 8 til bords

Så du første episode av serien Sigrid søker kjæreste på NRK? Fikk du kanskje lyst til å invitere venner hjem til matlaging og et deilig måltid? Her får du den inspirerende og smakfulle menyen fra Dinmat.no som Sigrid og hennes spisevenner tilberedte i fellesskap. Velbekomme!

Mariann Kihl Berg
Publisert: 26.09.10 - post@singelnett.no

Share |

I første episode av Sigrid søker kjæreste var det singelorganisasjonen Singelsammen! som inviterte 8 ukjente til bords, deriblant Tv-seriens heltinne, Sigrid Bonde Tusvik. Har du lyst kan du nå invitere 8 til bords hjemme hos deg selv, og kopiere menyen som ble vist på TV. Gå sammen med noen venner og inviter noen av gjestene som blind dates. Vær kreativ, bruk nettverket ditt eller Facebook, for å finne fram til en spennende gruppe som kan lage mat to og to, og date under middagen. Vi lover det kommer til å bli en morsom opplevelse og et særdeles smakfullt måltid. SingelSammen! fikk matsiden Dinmat.no til å lage en meny spesielt for aneldningen. Maten skulle være enkel å tilberede med ingredienser og timing som gav rom for flørt underveis. Velbekomme!

Reker med appelsin og basilikum
8 porsjoner:

700 g rensede reker
1 rød paprika
2 dl hakket gressløk
2 appelsiner
ruccola
red ruhbarb

Dressing:
2 lime
2 dl olivenolje
2 dl basilikum
2 ts revet frisk ingefær
2 hvitløkbåter
salt og pepper
ev. litt sukker

Framgangsmåte:
Kutt paprika i små terninger.
Finhakk gressløk.
Skrell appelsinen og skjær ut appelsinfileter. Kutt de i biter.
 
Bland paprika, gressløk og appelsinbiter med rekene.

Framgangsmåte dressing:
Skrell og finhakk hvitløk.
Skjær chili i tynne ringer og kutt basilikum i strimler.
Fjern skallet og riv ingefæren.
 
Rør sammen limesaft, olivenolje, basilikum, chili, ingefær og hvitløk.
Smak til med salt, pepper og ev. litt sukker.
 
Anrett rekeblandingen sammen med frisk salat på serveringstallerkener og drypp dressingen over. Pynt med friske blad av basilikum.

Kyllingfilet med parmaskinke og urter
8 porsjoner:

8 kyllingfileter
8 skiver parmaskinke
2 dl frisk timian
2 dl frisk salvie
2 ss balsamicoeddik
salt og nykvernet pepper

Mozzarellasalat:
4 ferske mozzarella
40 cherrytomater
4 dl frisk basilikum
2 hvitløkbåter
4 ss extra virgin olivenolje
6 ts hvit balsamicoeddik
Maldonsalt
nykvernet sort pepper
parmesan

Framgangsmåte kyllingen:
Gni kyllingfiletene med salt og pepper.
Legg skinkeskivene ut på en fjøl.
Fordel noen timiankvister og salvieblader på skivene og rull filetene inn i dem, slik at urtene kommer mellom skinken og kyllingen. Fest skinken med tannpirkere.

Varm litt olje i en panne på middels varme og stek kylling-pakkene rundt det hele til skinken blir sprø, ca. 5 minutter.

Legg så kyllingene i en ildfast form.
Bland balsamicoen med fettet som er igjen i pannen, øs dette over kyllingene og stek dem ferdig i ovn på 200 °C grader i knappe ti minutter.

Framgangsmåte mozzarellasalat:
Skjær tomatene i to. Bruk gjerne søte og smakssterke små klasetomater.
Bryt mozzarellaen i klumper.

Rens hvitløk og skjær i ultratynne skiver.
Bland med hele basilikumblader i en bolle og vend inn olje og balsamicoeddik.
La stå 10 minutter eller mer i kjøleskap slik at salaten setter seg.

Legg på serveringsfat, dryss over havsalt og godt med nykvernet pepper og høvle over litt ekte parmesanost. Skvett evt. over litt olivenolje også helt til slutt.

Server kyllingen med mozzarellasalat og foccacia.

Sjokoladefondant
8 porsjoner:

Sjokoladefondant:
200 g smør
200 g mørk sjokolade, 70 % kakao
100 g sukker
6 egg
60 g hvetemel

Bringebærsaus:
1 pk. frosne bringebær
200 g sukker
200 g vann

Tilbehør:
god vaniljeis
frisk sitronmelisse

Framgangsmåte sjokoladefondant:
Sett stekeovnen på 200 grader.
 
Smelt smør og sjokolade på svak varme og la det kjøle seg litt ned.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
 
Bland smør-/sjokoladeblandingen inn i eggedosisen. Vend inn siktet hvetemel (dette kan gjøres ferdig tidlig).
Hell over i åtte porsjonsskåler/kopper som tåler varme.
 
Stek sjokoladefondantene i ca. 7 minutter.
 
La formene hvile i noen minutter før det serveres.
Fyllet inne i kaka (som skal være flytende) skal fortsatt være litt varmt når desserten serveres.

Framgangsmåte bringebærsaus:
Kok opp vann og sukker i en kjele. Sett sukkerlaken til side.
Kjør de frosne bringbærene i en food prosessor eller i en blender.
Spe med varm sukkerlake til ønsket konsistens.
Sil sausen gjennom et dørslag.

Servering:
Løft sjokoladefondanten forsiktig ut av formen og over på en tallerken.
Anrett en kule vaniljeis ved siden av og dekorer med bringebærsaus.
Pynt med noen blader sitronmelisse.

Slik kan gjestene fordele oppgavene:
Dette er en trerettersmeny som egner seg godt til å lage mat sammen. Det kan være greit å dele opp deltakerne i par på forhånd, slik at det blir lettere å fordele arbeidsoppgavene.

Forretten:
Ett par renser rekene. (Paret som skal tilberede mozzarellasalaten kan gjerne hjelpe til med å rense rekene.) NB: Ha rekene i appelsinmarinaden før dere begynner å lage dressing.


Hovedretten:
Ett par begynner å tilberede kyllingfiletene. 
Ett tredje begynner å tilberede mozzarellasalaten.



Desserten:
Ett par begynner på sjokoladefondanten. 
Fordel deigen i smurte former og sett på et stekebrett. VENT med å steke desserten til etter at middagen er spist.
 Husk å forvarme stekeovnen til 200 grader mens middagen spises.
 Lag bringebærsausen. La den hvile seg på kjøkkenbenken fram til servering.



2.
 De som blir ferdige med sine oppgaver, dekker bord, vasker opp og hjelper til der det trengs.

Vinanbefalinger fra Dinmat.no
Til forretten: Wagner Stempel Weissburgunder Trocken (2008/2009), Rheinhessen, Tyskland. Kr 137,50.

Til hovedretten:
Corte Giara Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2007, Corte Giara, Veneto, Italia. Kr 136,-.

Mens de lager mat:
Arne Brimi Hytte, grill og Turvin (3 liters pappvin). Kr. 369,90.

 

Kommentarer : 3
Gjester
Navn: Vikki , Fredag 28. Mars 2014
Når jeg så den første gangen så tenkte jeg, det der vil jeg være med på, men jeg vet ikke hvor jeg får gjestene fra, jeg har ikke så mange single venninder. Det fikk meg bare til å føle meg mer einstøing
Kjempebra konsept.
Navn: Marianne , Tirsdag 12. Oktober 2010
Dette er noe jeg skal prøve :)
Utrolig flott!
Navn: Line , Tirsdag 05. Oktober 2010
Har prøvd ut dette hjemme hos meg. Og tror jeg jammen meg at jeg har fått meg en type :) Tusen takk til singelsammen.no

Din kommentar til denne artikkelen
Tittel*
Kommentartekst*
Ditt navn*
E-post adresse (Ikke synlig, kun verifisering)*
Send meg email ved svar..